Detalj sa meča SAD - Brazil (©FIVB)
Detalj sa meča SAD - Brazil (©FIVB)

Brazil neće braniti titulu, Amerikanci prvi polufinalisti

Vreme čitanja: 2min | sre. 20.07.22. | 20:03

SAD posle preokreta došao do trijumfa u četvrtfinalu Lige nacija - 3:1

Brazilci su sišli sa trona u Ligi nacija. Iako su Karioke dobile prvi set na Fajnal ejtu, Amerikanci su napravili preokret i opravdali ulogu favorita, koja im je bila namenjena pred ovaj obračun - 3:1 (20:25, 25:22, 25:23, 25:17). Šampion je zaustavljen, a SAD je prvi polufinalista.

Nisu dobro počeli, ali su od drugog seta postavili stvari na željeno mesto. Predvodio ih je Tori Defalko sa 17 poena, Aron Rasel je zabeležio 14, a Dejvid Smit 11. Kod Brazilaca najbolji je bio Leal sa 18 poena, dok je Lukareli upisao 16.

Izabrane vesti

Leal i Lukareli su bili najopasniji u prvom setu, vrlo dobro su predvodili svoj tim i sve vreme čuvali vođstvo. Shvatili su Amerikanci u nastavku da im niko neće pokloniti pobedu, da preko puta sebe imaju motivisanog rivala i da će morati nešto da menjaju ukoliko žele da se stanje na semaforu promeni.

Na vreme su u drugom setu napravili razliku, odlepili se na 14:9 i bez većih problema stigli do izjednačenja. U trećem periodu su ponovo incijativu preuzeli Brazilci, koji su vodili sve do rezultata 21:21. Posustali su u završnici, što je moćni rival znao da iskoristi. Puni samopouzdanja Tori Defalko i drugari ušli su u četvrti čin, poveli 8:2 i došli sasvim blizu pobede. Nekoliko puta su pripretile Karioke, prišle čak i na jedan razlike, ali su odbojkaši SAD serijom od šest vezanih poena stavili tačku na prvo četvrtfinale.

Amerikanci će u polufinalu u subotu igrati protiv boljeg iz duela u kome se sutra sastaju Poljska i Iran.

U drugom meču dana u Bolonji večeras od 21 čas igraju Italija i Holandija. Domaći odbojkaši su veliki favoriti za prolaz među četiri najbolja tima.

FAJNAL EJT LIGE NACIJA ZA ODBOJKAŠE

Četvrtfinala

Sreda

SAD - Brazil 3:1

21.00: (1,05) Italija - Holandija (7,70)

Četvrtak

18.00: (1,20) Francuska - Japan (4,00)

21.00: (1,15) Poljska - Iran (4,70)

***kvote su podložne promenama


tagovi

Liga nacija za odbojkaše

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara